Waarom is het zwembad pas ‘s middags open?

We krijgen de afgelopen weken veelvuldig de vraag gesteld waarom met dit supermooie zomerweer het zwembad pas ‘s middags open gaat. Wij geven hierbij graag uitleg.

Dit heeft te maken met de kosten van badmeesters en de beschikbaarheid van vrijwilligers.
We zijn wat organisatie betreft een klein bad. We hebben te weinig financiële mogelijkheden om de openingstijden te verlengen. In de ochtend al open, dat betekent een dubbele inzet van een badmeester/juf en dat kost geld. We leggen het gediplomeerde badpersoneel aan het begin van het seizoen vast. Bij slecht weer en dus geen bezoekers (inkomsten) moeten we ze wel loon betalen.
De kassa en het winkeltje drijven volledig op vrijwilligers. We kunnen met dit legertje vrijwilligers in vakantietijd maar krap aan alle posten bemannen. We zijn daarom ook zuinig op onze vrijwilligers. Op bijgevoegde foto de de feestelijke afsluiting van het zwemseizoen en natuurlijk ook onze vaste badmeester Cor.

Bent u een zonaanbidder, kom dan op doordeweekse dagen om 13.00 uur en u kunt 7 uur lang onze gast zijn, verkiest u alleen een verfrissende duik, kom dan zoals een aantal badgasten na de afnemende warmte vanaf 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn we open van 12.00 tot 17.00 uur.