Verslag van OVM Minitriatlon uit Berkelland Nieuws

Verslaggever Franklin Veldhuis/fotograaf Henk ter Horst

REKKEN – De OVM Minitriatlon 2019 afgelopen zaterdag in en om Natuurbad Rekken is gewonnen door Antoine van Brummelen. De meervoudig winnaar deed er 1.03.12 en was daarmee ruim acht minuten sneller dan nummer twee Olaf Gerfen (1.11.37). Nummer drie was onze burgemeester Joost van Oostrum (1.15.28), die al vaker meedeed, maar dit keer voor het eerst op het podium belandde. Bij de vrouwen won Yolande Okkinga (1.23.23), voor Angela Nijkamp (1.23.34) en Colette Gomez (1.24.05). Het regende tot ver in de ochtend, maar toen het startschot klonk, was het droog en toen de eerste deelnemers finishten brak de zon zelfs door.

De 31e editie van de sinds dit jaar door verzekeraar OVM gesponsorde minitriatlon was een feest voor deelnemers, vrijwilligers en publiek. Wat lekke banden en schaafplekken (door de regen was het glad in de bochten) zorgden ervoor dat niet iedereen ongeschonden uit de strijd kwam, maar het merendeel bleef ‘heel’.

Een van de pechvogels was Janny Nijkamp (62, foto rechtsonder). De Needse trof na de 4,5 kilometer zwemmen een fiets aan met een leeggelopen band en moest noodgedwongen de 24 kilometer op de pedalen aan zich voorbij laten gaan: “Ik heb de band nog wel opgepompt, maar hij liep net zo snel weer leeg en ik had geen reserveband bij me. Ach, dan maar even wachten en straks nog 4,5 kilometer hardlopen.”

Ze laat zich niet zo snel van de wijs brengen, de supersportieve Needse, die nog vrijwel dagelijks hardloopt, fietst of trainingen geeft bij Sportclub Haarlo en ASV in Eibergen. “En in de wintermaanden schaats ik. Ik, mijn man Theo en onze zoons en schoondochters zijn allemaal erg fanatieke sporters, maar dat per se moeten winnen is er bij mij wel af, hoor. Ik baal nu even, maar meer ook niet.”

Ze kijkt al weer vooruit naar de volgende wedstrijden, waaronder op 8 september de triatlon van Eibergen. “Daar zwem je in de Berkel. Da’s heel anders als in een zwembad, waar je steeds moet draaien en keren. Geef mij de Berkel maar, lekker lang aan één stuk zwemmen. Dat bevalt mij beter”, aldus Nijkamp, die zwemmen als haar veruit minste onderdeel ziet. 

Winnaar Antoine van Brummelen, die een sportschool in Eibergen runt, was zaterdag alles en iedereen te vlug af. “Misschien moet ik volgend jaar maar niet meedoen”, antwoordt hij lachend op de vraag van de verslaggever waarom hij zo nodig de spanning uit de wedstrijd moet halen. “Toen ik vanmorgen opstond, voelde ik me trouwens helemaal niet zo goed. Ik had echt niet verwacht hier zo ruim te winnen.”

Hoewel de triatlon al jaren min of meer hetzelfde van opzet is, was er dit keer wel een stukje bosloop aan toegevoegd. De lopers doken bij de start van het laatste onderdeel direct het bos naast het zwembad in. Van Brummelen vond dat een aardige variatie. Alleen daarom al zal hij volgend vast weer van de partij willen zijn. Aan de andere deelnemers nu de opdracht hem het sportieve leven zo zuur mogelijk te maken die ochtend…

Aanvullende info van de organisatie:

■ 32e OVM Minitriatlon:: za. 20 juni 2020

■ Hoewel er alweer een eerste aanmelding binnen is: inschrijven is nu nog niet mogelijk.

  Elke deelnemer van 2019 krijgt in maart 2020 een emailbericht dat hij of zij zich weer kan inschrijven.

■ Heeft u tips ter verbetering van onze triatlon in 2020?  Graag! Sturen naar info@zwembadrekken.nl