Info

Natuurbad Rekken,
waar het dankzij de hoge bomen nooit waait

Natuurbad Rekken ligt verscholen tussen hoge eiken, berken en dennen. Mooi beschut, waardoor de wind geen vat krijgt op de zwemmers en zonaanbidders. Het bad is gelegen op het terrein van de voormalige Rekkense Inrichtingen en draagt een grote historie met zich mee. In juni 1937 werd het geopend en het bood de eerste decennia vooral ontspanning aan het personeel en de cliënten van de tehuizen.

Vier maanden per jaar open
De laatste decennia is het een plek waar alle inwoners van Rekken en de omliggende dorpen zich vier maanden per jaar kunnen vermaken. De openingsmaanden zijn mei, juni, juli en augustus. Gemiddeld trekt het bad jaarlijks zo’n 5.500 bezoekers. Op warme zomerdagen kunnen het bad en de omliggende ligweide meer dan 300 gasten herbergen, alwaar badmeesters toezicht houden. Die aantallen werden de laatste twee warme zomers vaak gehaald, waardoor het bad in 2018 en 2019 rond de 10.000 bezoekers uitkwam.

 Zuiver bronwater
In Natuurbad Rekken plons je in zuiver bronwater; aan het openluchtzwembad komt geen chloor te pas om het schoon te houden. Het water wordt op een natuurlijke manier gezuiverd: het wordt continu rondgepompt vanuit het bad naar het naastgelegen rietveld met lavastenen en terug.

Volop speelmogelijkheden
Het natuurbad heeft een afmeting van 25 bij 70 meter en heeft een betonnen rand. De bodem is bedekt met rivierzand. De diepte van het bad loopt af van 20 centimeter tot 3,80 meter. Rondom het bad zijn grasstroken en zandstranden. Aan de ondiepe zijde zijn speeltoestellen, schommels, een tafeltennistafel en een watertoestel om met water en zand te kliederen. Aan de andere zijde kan er op zand gevoetbald en gevolleybald worden. In het water zijn diverse speelattributen te vinden: een waterpolodoel, een speelkubus, een lange loopmat, dikke speelmatten en -banden en uiteraard de veelgebruikte duikplank.

Koffie, thee, zon én schaduw
Op de ruime grasstroken is ruimte genoeg om je handdoekje uit te leggen en je parasol op te zetten. Er zijn toiletten, kleedruimten, douches en er is een winkeltje voor snoep, ijs en chips. De vers gezette koffie en thee wordt geserveerd in porseleinen mokken en theeglazen. Voor mensen die niet (steeds) in de volle zon willen liggen of zitten, zijn schaduwdoeken geplaatst.

Triatlon en zwemvierdaagse
Meerdere malen per jaar houdt het bad sportieve activiteiten, zoals de OVM Minitriatlon, de triatlon voor basisschooljeugd, de zwem4daagse en Expeditie Robinson. Na het seizoen vindt traditiegetrouw de hondenplons plaats. Het bad leent zich ook voor kinderfeestjes en voor (sport)verenigingen die een sportieve middag willen houden voor hun leden.

 
Rust en ontspanning in een bosrijke omgeving