Nieuwsbrief april 2019

Zaterdag 15 juni OVM Minitriatlon

Zaterdag 15 juni OVM Minitriatlon

Op zaterdag 15 juni klinkt het startschot voor de OVM Minitriatlon. In schrijven kan, individueel en in teams, op de aanmeldpagina van deze website.

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!

Het Natuurbad wordt, op de badmeesters- en juffen na, volledig gerund door vrijwilligers. Lijkt het u Leuk om ook wat voor het zwembad te doen? Stuur dan een berichtje naar info@zwembadrekken.nl. We hebben onder andere medewerkers nodig voor de kassa en de verkoop in het winkeltje. Daarnaast kunnen we altijd hulp gebruiken bij de organisatie van de verschillende evenementen, zoals kinderactiviteit en, de triatlon in juni en de zwemvierdaagse in juli.

Help mee op 16 maart met de schoonmaakactie NL DOET

Help mee op 16 maart met de schoonmaakactie NL DOET

NL Doet is voor het Natuurbad het teken van de start van het nieuwe zwemseizoen. Deze ochtend kun je komen helpen met het opruimen van al het blad, het zand op de bodem verschonen, onkruid wieden en het afsoppen van de peeltoestellen en meubilair. Neem een hark, kruiwagen en/of sneeuwschep mee. Jong en oud, zwemmer of niet zwemmer, iedereen is welkom! Om 9.00 uur beginnen we. Tussendoor houden we koffiepauze en na afloop om 12.30 uur is er voor iedereen soep. Tijd genoeg dus om elkaar weer te ontmoeten en bij te kletsen.

Hondenplons zaterdag 15 september

Hondenplons zaterdag 15 september

Twee weken nadat het zwembad is gesloten, kunnen honden en hun baasjes genieten van het water. Het bad is dan al een beetje leeg gelopen, zodat een strandje ontstaat. Je bent welkom met je hond tussen 13.30 en 16.30 uur. De middag staat onder leiding van Ria Nijhof van Holterhoek Labradors. De entree is 2 euro per hond.

Zondag 2 september laatste zwemdag

Zondag 2 september laatste zwemdag

Op zondag 2 september is de laatste zwemdag van het seizoen. Om dit seizoen feestelijk af te sluiten plaatsen we die dag een opblaasbare Spring- en klauterbaan. Het zwembad is a.s. Zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. Kom nog een laatste dag plezier maken!

Waarom is het zwembad pas ‘s middags open?

Waarom is het zwembad pas ‘s middags open?

We krijgen de afgelopen weken veelvuldig de vraag gesteld waarom met dit supermooie zomerweer het zwembad pas ‘s middags open gaat. Wij geven hierbij graag uitleg.

Dit heeft te maken met de kosten van badmeesters en de beschikbaarheid van vrijwilligers.
We zijn wat organisatie betreft een klein bad. We hebben te weinig financiële mogelijkheden om de openingstijden te verlengen. In de ochtend al open, dat betekent een dubbele inzet van een badmeester/juf en dat kost geld. We leggen het gediplomeerde badpersoneel aan het begin van het seizoen vast. Bij slecht weer en dus geen bezoekers (inkomsten) moeten we ze wel loon betalen.
De kassa en het winkeltje drijven volledig op vrijwilligers. We kunnen met dit legertje vrijwilligers in vakantietijd maar krap aan alle posten bemannen. We zijn daarom ook zuinig op onze vrijwilligers. Op bijgevoegde foto de de feestelijke afsluiting van het zwemseizoen en natuurlijk ook onze vaste badmeester Cor.

Bent u een zonaanbidder, kom dan op doordeweekse dagen om 13.00 uur en u kunt 7 uur lang onze gast zijn, verkiest u alleen een verfrissende duik, kom dan zoals een aantal badgasten na de afnemende warmte vanaf 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn we open van 12.00 tot 17.00 uur. Lees verder “Waarom is het zwembad pas ‘s middags open?”